Sabien Bosman van Staal Catering houdt wel van een uitdaging. Ze kookt een viergangendiner waarbij in elke gang zeewier is verwerkt. Het Museumcafé van Museum Kaap Skil wordt omgetoverd tot restaurant, waar de gasten worden getrakteerd op bijzondere gerechten in een toepasselijke ambiance. Een welkomstdrankje en twee glazen wijn of fris zijn bij de prijs van € 39,50 inbegrepen.
Het diner wordt muzikaal opgeluisterd door Het Ampzing Genootschap, een Haarlemse groep mannen die verenigd zijn in hun liefde voor de Nederlandse taal. Zij brengen Nederlandstalige zeemansliederen ten gehore.
Momenteel is bij Museum Kaap Skil de tentoonstelling 'Van wier tot waar' te zien. Deze tentoonstelling maakt deel uit van de SEA Art Tour. Het toont het werk van het ontwerpduo Klarenbeek en Dros. Zij halen uit zeewier een plastic vervangend materiaal dat als grondstof kan dienen voor het maken van gebruiksartikelen. Tussen de gangen van het diner geven museummanager Corina Hordijk en conservator Alec Ewing een rondleiding langs een aantal hoogtepunten in Museum Kaap Skil, waaronder 'Van wier tot waar'.
Het diner begint op 9 augustus om 18 uur. Opgeven kan bij Sabien Bosman. Ook verschaft zij desgevraagd graag meer informatie over bijvoorbeeld het menu. Sabien is te bereiken via 06-55740685 of info@staalcatering.nl. De kosten bedragen € 39,50 voor het viergangen diner, een welkomstdrankje en twee glazen wijn of fris. Betalen gebeurt op de avond zelf, vooraf reserveren is noodzakelijk. Het aantal plaatsen is beperkt.